Biometrisk synundersökning

DNEye scanner utnyttjar synpotentialen maximalt

Nu kan du få skarpare seende i alla blickriktningar. Med vår DNEye scanner kompletterar vi den vanliga synundersökningen. Denna avancerade, högteknologiska maskin från Rodenstock hjälper oss att leverera de skarpaste progressiva glasögonen du någonsin haft. Med maskinen läser vi av dina ögon på drygt 7 000 olika punkter. Resultatet blir de första progressiva högprecisionsglasen som är tillverkade efter en helt biometrisk ögonmodell.

98 procent har fel progressiva

Utvecklingen av progressiva glas har styrts av ett begränsat tankesätt under alltför lång tid. Detta tankesätt bygger på ett färre antal standardiserade ögonmätningar med ensidigt fokus och otillräcklig förståelse för hjärnans roll som har fokuserat på ett smalare perspektiv med en reducerad ögonmodell och inte utifrån det individuella ögat.

Detta tankesätt har lett till att 98% av alla personer i världen, som använder progressiva glasögon idag har glas som inte passar deras ögon perfekt eftersom nästan alla progressiva glasögon tillverkas utifrån en standardmodell av ögat.

Ögonens form och längd är lika individuella som du är och området där synen är skarp varierar från person till person. Det betyder att glasen måste tillverkas baserat på exakta data om varje öga för att garantera skarp syn. Tänk fingeravtryck!

Alla ögon är olika

Med vår DNEye scannar vi dina ögon och använder dina unika mått i stället för standardiserade ögonmodeller när vi beräknar glasen. Den hjälper oss hitta abberationer och syndefekter som man inte kan upptäcka vid en vanlig synundersökning. Maskinen tar hänsyn till hur dina pupiller reagerar i olika ljusförhållanden. DNEye scannern visar ögats topografi och vi får fram som en kartbild av ögat. Med hänsyn taget till alla dessa data kan vi slipa det mest individuella glaset någonsin. Glaset är helt unikt på marknaden, det finns inget annat glas som tar hänsyn till ögats anatomi. DNEye producerade glas ger dig bättre mörkerseende, bredare synfält och bättre kontrast. Du märker en klar skillnad! läs mer här

Så boka en biometrisk 3D-ögonmätning nu.


Den avancerade scannern läser av dina ögon på drygt 1 000 olika punkter.

Här kan du se på filmerna om tekniken som gör att Anna och Anders ser så mycket bättre!

Anders ser mycket bättre i alla olika situationer

Anna har de nya glasögonen på sig hela tiden