Erfarenhet , Inspiration & Kunskap

Tel. 018 -10 33 11

Vilka solglasögon behöver du?

Vill du ha solglasögon som skydd mot solens skadliga strålar eller bara för utseendets skull? Både och tycker vi som ser solglasögon som en funktionell accessoar! Kvalitetssolglasögon har finare optisk kvalitet, dvs du ser klarare och skarpare och får bättre kontrastseende än med enklare solglasögon. Fullt UV-skydd är en självklarhet. I vår butik i Uppsala hittar du solglasögon från Gucci, Armani, Marc Jacobs, Rayban, Rodenstock m.fl. Välkommen in och prova!

Polariserande glas

Polariserade glasfilter tar bort störande reflexer från plana ytor. De är extra bra vid bilkörning och på sjön. De finns i olika färger men bruna eller grå är vanligast. Glasen har 100% UV skydd. De finns också som polariserande clip-ons eller SunCovers som du sätter utanpå dina vanliga glasögon.

Fotokromatiska glas

Färgskiftande, s.k. fotokromatiska glas, anpassar sig efter ljuset och skiftar färg från ofärgade inomhus till mörka när solen skiner. Glasen reagerar på UV- strålningen och ändrar färg också en molnig dag. I bilen som har rutor med UV-skydd är glasen ljusa. Fotokromatiska glas har 100% UV-skydd.

Drivewearglas

Drivewear är ett specialglas för bilförare. Det ändrar sig efter ljuset och är dessutom polariserande. Det är lika bra i solsken som i mulet väder tack vare sin kontrasthöjande effekt.

Solglasögon med styrka

Använder du glasögon i vanliga fall vill du förmodligen se lika bra med solglasögonen. Det går att få solglas med styrka i de flesta bågar. Extra prisvärt är solpaketet från Rodenstock. Där väljer du en båge ur Rodenstocks fina solkollektion och kan få enkelslipade eller progressiva glas till ett mycket bra pris. Enkelslipade från 1 800 kr. Progressiva från 3 600 kr.