Vi älskar alla lite sol men...


...solglasögon för oss är en funktionell och viktig accessoar, både för solskydd och utseende med andra ord. Alla solglasögon skyddar mot det skadliga UV-ljuset och det är förstås det viktigaste.
Polariserade filter tar bort störande reflexer från plana ytor. De är extra bra vid bilkörning och på sjön.

Anpassar sig efter ljuset
Fotokromatiska glas anpassar sig efter ljuset. De är i princip ofärgade inomhus och mörknar ute av UV-ljuset både mulna och soliga dagar.
Kvalitetssolglasögon har finare optik, dvs du ser klarare och skarpare och får bättre kontrastseende än med enklare solglasögon.

Solpaket från Rodenstock
Använder du glasögon i vanliga fall vill du förmodligen se lika bra med solglasögon. Det går att få solglas med styrka i de flesta bågar. Extra prisvärt är vårt solpaket från Rodenstock som vi alltid har i butiken.
Vi hjälper dig att välja både funktion och utseende. När du går härifrån med nya solbrillor ska känslan vara wow!

Kom in till Drottninggatan 4 och prova de nya solglasögonen. Vi ses!

VANLIGA FRÅGOR:

Varför ska man ha solglasögon?

Solglsögon skyddar dina ögon mot skadligt UV-ljus. Det ger skön komfort för ögonen med mörka glas. Och så ser det coolt ut 

Finns det solglasögon med styrka?

Ja, det finns för de flesta styrkor.

Vad ska man tänka på när det gäller val av solglasögon?

Komfort, att bågen sitter bra. Tänk också på vad du ska använda dem till. Det finns olika filterfärger som kan förbättra din prestanda på golfbanan, skidbacken och sjön.

Varför är glasögon så dyra?

Det finns billiga och det finns dyra glasögon. Det som gör glasögon dyrare är att våra glasögon är oftast individuellt utprovade och verkligen anpassade till just dig. Vi mäter ut att optiska centra sitter där du har dina ögon. De är gjorda i fina optiska material. Det finns designade bågar och sådana som är massproducerade i Kina. Glasen har olika optiska kvaliteter. Tunnare och lättare glas kostar mer, glasen kan också vara reptåliga, skydda mot blått ljus och UV-ljus.

Varför varierar priset på glasögon så mycket?

Det är stor skillnad på glas och glas. Tunnare, finare glas är dyrare. Likaså glasögon som är individuellt anpassade. Det finns även färdiga brillor, t. ex. läsglasögon från Clas Ohlsson, som är massproducerade och inte anpassade efter dina ögon.

När behöver man ha terminalglasögon?

Arbetsglasögon behöver du när du inte kan använda dina vanliga glasögon för att se bekvämt vid datorn. Behovet kommer ofta i 40-årsåldern, då ögat får svårarare att ställa om till olika avstånd.

Behöver man ha terminalglasögon om man har progressiva glasögon?

Ja. I de flesta fall. Du får ett mer bekvämt seende och slipper böja nacken bakåt.

Var tillverkas era glasögon?

Glasen kommer i de flesta fall från Rodenstock i Tyskland och formslipas i Uppsala. Bågarna har vi valt ut själva på olika mässor eller andra tillfällen när vi träffar våra leverantörer. Vi har gjort ett urval som vi är jättenöjda med. Vi känner för alla våra bågar och vet vad vi har. Så när kunden kommer in, kan vi oftast ta fram en båge som passar. Många bågar tillverkas fortfarande i Italien, titanbågar ofta i Japan. Däremot är designen oftast fransk, dansk eller svensk.

Hur ska jag kunna välja rätt sort glas? Man ser ju ingen skillnad på dem.Här kan du lita på oss, vi har gjort det här i många år. Vi gör en grundlig synundersökning, och remitterar till ögonläkare när det behövs. Vid synundersökningen scannar vi dina ögon i vår DNEye-scanner. Utifrån detta och i samråd med dig ger vi förslag och beställer det glas som kommer att passa bäst till dig och dina behov.

När behöver man progressiva glas?

Ofta uppstår behovet i 40-45-årsåldern när du inte läser bekvämt på nära håll och inte vill hålla på och ta av och på glasögonen. Ögat har svårt att ställa om sig på olika håll. En del börjar då med läsglasögon. Andra går direkt på progressiva glas.

Vad är DNEye?

Det är en ny, modern maskin som 3D-scannar av ögat, som en komplettering till synundersökningen. Den är tillverkad av det tyska företaget Rodenstock. Maskinen läser av ögat på 1 200 punkter. Till DNEye-scanningen gör vi också en mätning i vårt system Impressionisten. Det hjälper oss att placera glaset, som vi tar fram utifrån DNEye-scanningen, på rätt plats i bågen i förhållande till ditt ansikte och dina ögon.

Vad är skillnaden mellan glasögon med DNEye-scanning och traditionella glasögon?

DNEye-optimerade glas tar hänsyn till flera synfel än du kan få fram i en traditionell synundersökning. De blir därför skräddarsydda in i minsta detalj.

Vem ska ha DNEye-scannade glas?

I princip har alla glädje av DNEye-scannade glas, men främst bärare med progressiva glas och personer med höga styrkor. Anders och Anna är två av de Uppsalabor som trivs mycket bra med sina progressiva glasögon efter en synundersökning med DNEye.