Erfarenhet , Inspiration & Kunskap

Tel. 018 -10 33 11

Synundersökning - kolla din syn

Klicka här för att boka synundersökning!

Blir du trött i ögonen efter en dag framför skärmen, mikroskopet eller i bilen? Har du huvudvärk, suddig syn, gruskänsla, sveda i ögonen eller har du svårt att trä en nål? I många fall är ögonbesvär en indikation på att du behöver glasögon eller linser. Förmodligen är det dags för en synundersökning! Hos oss kan du boka tid för en genomgång av ögonen, klicka på länken nederst på sidan för att komma till bokningsformuläret.

Boka synundersökning

Vid en synundersökning går vi igenom dina synbehov. Vi mäter synskärpa och provar ut rätt styrka. Vi analyserar hur ögonen samarbetar och screenar för ögonsjukdomar. Undersökningen tar cirka 30 minuter och kostar 400 kr.
Vi utför även enklare körkortstest som kostar 100 kr. Vi hjälper er att registrera elektroniskt hos transportstyrelsen.

Vet du med dig att du har lite extra komplicerade ögon? Behöver du hjälp att hitta de synhjälpmedel som fungerar bäst för dig? Då är du välkommen. Hos oss kan du boka en timmes synundersökning för 600 kr. Då går vi i lugn och ro igenom din ögonhistoria och letar lösningar för dina problem. Vi är certifierade medlemmar i nätverket Specialistoptikerna, optiker som brinner för optik och älskar att hjälpa våra patienter få ett bättre seende och ofta därmed ett bättre liv. De som ansvarar för certifieringen och som är vårt stöd är företaget Multilens, ett optikbolag med lång erfarenhet av specialoptik och specialkontaktlinser.

Linsundersökning ger rätt linser

Som linsbärare är det omöjligt att själv avgöra hur linserna påverkar ögonen. Att bestämma vilken typ av kontaktlins och styrka som passar dina ögon och uppfyller dina specifika behov är vi specialister på. Boka tid för linsundersökning som kostar 400 kr. Abonnerar du på linser genom Linsboxen har du fria linskontroller.
Är det första gången du använder linser kostar en nytillpassning 700 kr.  

Ögonhälsa - boka i Uppsala

Vi remitterar i samråd med dig till ögonläkare när vi misstänker ett onormalt ögontillstånd. Vi samarbetar med flera ögonläkare i Uppsala. Vi arbetar enligt Optikerförbundets kvalitetsnorm. Vi uppdaterar vår kunskap kontinuerligt genom olika kurser och kongresser.
Har du torra ögon? Rinner de lätt? Svider det och känns grusigt i ögonen? Tårarnas funktion är mycket viktig för ögonens funktion. De smörjer slemhinnan och tillför näring till ögonens yttre delar. De gör dessutom att du kan se klart. Har du symptom som syn som varierar, klåda, irritation, sveda, rinnande ögon (ja, faktiskt), röda ögon och ögonlockskanter? Boka då en tid för tårfilmsanalys! Den kostar 250 kr. Det bästa är att boka den tillsammans med en synundersökning (400 kr) där vi också går igenom din syn. Bokar du båda kostar det 600 kr.

Just nu