Boka synunder-
sökning Uppsala

Välkommen att göra en synundersökning hos Rediviva Optik mitt i Uppsala. Här träffar du Anki, Gudrun eller Erika som alla är legitimerade optiker med lång erfarenhet. Vi arbetar med modern teknologi och synundersökningen anpassas efter dina behov och önskemål. Syftet med synundersökningen är att hitta eventuella synfel och upptäcka ögonsjukdomar i god tid.
Vi erbjuder olika typer av synundersökningar. Vår vanligaste är den vi kallar synundersökning som är en undersökning som passar dig som misstänker att du behöver glasögon eller vill bara vill kontrollera synen.

Biometrisk synundersökning

Med vår DNEye scanner tillpassar vi alla sorters glas, men framför allt progressiva glas, för att få fram den allra bästa skärpan som går att få. Vi läser av dina ögon och använder dina unika mått för att beräkna glasen. Biometriskt utprovade glas ger bättre mörkerseende, bredare synfält och bättre kontrast. Här kan du läsa mer om biometrisk synundersökning.

  Boka tid för synundersökning och linskoll:

  Vilken typ av undersökning önskar du?

  Vilken veckodag passar bäst?

  MåndagTisdagOnsdagTorsdagFredag

  Vilken tid på dagen passar bäst?

  10.00-13.0014.00-16.0017.00-18.00

  Så här går en synundersökning till

  När du gör en synundersökning tittar vi på hur dina ögon mår, och hur din syn fungerar.

  Vi går igenom vilka synbesvär du upplever och hur eventuella nuvarande glasögon eller linser fungerar. Vi vill också gärna veta om ditt allmänna hälsotillstånd med eventuella sjukdomar och mediciner som kan påverka synen. Detta är viktigt för att vi ska kunna få hela bilden och hjälpa dig på bästa sätt.

  Vi kollar din syn med noggranna tester

  Därefter fortsätter undersökningen med ett antal noggranna tester som kollar ögonens samarbetsförmåga, funktion, rörlighet och synfält. Med dessa synkontroller kan vi bland annat upptäcka om det förekommer skelning.

  Framförallt provar vi hur du ser. Med och utan glasögon. Vi mäter din synskärpa, förutom den "vanliga subjektiva" undersökningen där du tittar på syntavlan och jämför olika glas på både långt och kort avstånd- använder vi en autorefraktor eller DNEye-scanner för att få ett objektivt värde. Ibland lyser vi in i ögat och tittar på din ögonbotten eller använder ett biomikroskop för att se detaljer i ögats främre delar. Är du 50+ mäter vi ögats tryck.

  Resultatet visar vilket synfel du har

  Resultatet vi får fram visar vilket synfel du har. Närsynt, översynt, astigmatisk och/eller åldersynt. Ofta är det en kombination av synfel. Nu kan vi ge förslag på olika lösningar som passar bäst och visa hur bra du kan se. Det kan vara glasögon av olika varianter, som exempelvis läsglasögon, arbetsglasögon eller kontaktlinser. Eller så kanske du inte behöver skaffa glasögon alls. Misstänker vi en ögonsjukdom skriver vi ut en remiss till en ögonläkare för en ögonundersökning.

  Frågor och svar

  Hur ofta behöver jag göra en synundersökning?

  Det är olika för olika individer, Genom att kontrollera synen regelbundet kan man upptäcka eventuella ögonsjukdomar i god tid. Vi rekommendrerar:

  • Personer upp till 18år utan synfel eller samsynsproblem - Vartannat år
  • Personer upp till 18 år med korrigerat synfel eller med samsynsproblem - varje år
  • Personer 18-40 år, med och utan synfel eller samsynsproblem - vart tredje år
  • Personer 40-65 år, med och utan synfel eller samsynsproblem - vartannat år
  • Personer över 65 år med och utan synfel och samsynsproblem - varje år
  Om du upptäcker att din syn blivit förändrad vänta då inte utan boka en synundersökning direkt!

  Hur vet man om man behöver skaffa glasögon?

  Vanliga tecken på dålig eller försämrad syn brukar vara att man ofta får huvudvärk, att man kisar mycket, ser suddigt, har torra eller röda ögon, man har svårt att köra i mörker, problem med att se på långt håll, eller att man har svårigheter att läsa.

  Vad kostar en synundersökning?

  Pris för synundersökning är 450:-