Kontaktlinser ..hårda,
mjuka, mittemellan...


Vi är linsexperter och har koll på din ögonhälsa och hur dina linser påverkar ögonen. Det är viktigt att linserna sitter bra och passar just dina ögon. Att komma på kontinuerliga linskontroller är din försäkring mot ögonirritation och risk för allvarliga ögonskador. De flesta synfel kan korrigeras med kontaktlinser. Numera finns det många olika material till kontaktlinser att välja på. Det finns linser som är bra för torra miljöer och linser som "andas" bra. Det finns linser som återfuktas när du blinkar, det finns de som hjälper ögat slappna av vid datorarbete. Det finns multifokala linser för dig som behöver olika styrka på långt och nära håll. Det finns numera även linser för barn och ungdom som behandlar närsynthet.
Använder du linser lite då och då kanske endagslinser passar bäst? Enkelt, fräscht och bekvämt. Vill du vakna och se klart direkt? Då är det ”dygnetrunt” linser som gäller. Det vanligaste är fortfarande kontaktlinser som du tar ur varje kväll och rengör med en enkel rengöringsprocedur.

Linsboxen

Du kan välja att abonnera på dina linser genom Linsboxen. Då har du tillgång till fria linskontroller, byte av linssort och styrka, hemleverans och smidig betalning via autogiro. Tryggt och smidigt!
Priser från 145kr/månad.
Är du redan abonnent på Linsboxen på annan ort och bor eller studerar i Uppsala kan du flytta över ditt abonnemang till oss under din tid i Uppsala.
Är du inte abonnent är du välkommen att prova detta smidiga sätt att köpa linser!


Finns det risker är med linser?

Ja, men om du följer våra råd behöver du inte oroa dig.

Finns det olika typer av linser?Ja. För de flesta synfel. Endagslinser, korttidslinser och dygnetruntlinser.

Varför ska jag välja linser och inte glasögon?

Du ska inte välja antingen eller. Du ska välja både och. När du vill bli fri från dina glasögon använder du sina linser. När du inte mår bra i ögonen använder du glasögonen.

Är det dyrt med linser?

Linser kostar c:a 150–700:-/månad.

Kan man få linserna på posten?

Ja, vi har ett abonnemangssystem genom Linsboxen.

Ska jag ha linserna på mig på linskontrollen?

Ja, om du mår bra i ögonen. Annars rådgör du med oss för att se om du behöver gå till ögonläkare. Använd aldrig linser i ett irriterat öga.

Kan jag sova med linser?

Ja, om de är noggrant utprovade i samråd med oss, men var försiktig. Ögats hornhinna är väldigt känslig och måste hela tiden få syre främst från luften. Därför måste det vara linser som är syregenomsläppliga. Håll koll på att de känns bra i dina ögon och gör regelbundna undersökningar.

Kan man ha linser i stället för läsglasögon?

Ja, du kan ha en läslins för ena ögat och se bra på nära håll. Och en del klarar det jättebra. Du kan även prova multifokala linser.