parallax background

Med ambitionen att vara Uppsalas bästa optiker

Bästa optiker i Uppsala

Rediviva Optik ligger på Drottninggatan 4 i centrala Uppsala. Här har vi funnits sedan 1999, då vi startade butiken med ambitionen att vara Uppsalas bästa optiker. Inte största, utan bästa!
Erfarenhet, inspiration och kunskap är våra ledord. Som optiker tycker vi om att hjälpa dig med det du funderar på när det gäller dina ögon. Att hitta lösningar på dina synproblem, välja passande glasögon, hitta den rätta bågen, tillpassa linser och sälja ögondroppar är vi bra på. Våra kunders upplevelse är viktig för oss, därför är vi inriktade på att vara bästa optiker i Uppsala.

Nu kan du se så mycket bättre

Vill du ha de skarpaste progressiva glasögon du någonsin haft? Då har vi en fantastisk och helt underbar maskin, som vi tar hjälp av för att ta fram de allra bästa glasögonen till dig! Med denna DNEye-scanner från Rodenstock läser vi av dina ögon i 7 000
(sju tusen!) olika punkter. DNEye registrerar inte bara standardvärdena för närsynthet, översynthet och astigmatism, utan även en lång rad andra värden. Bland annat hur dina pupiller reagerar i dagsljus och hur det påverkar din syn. Här upptäcker vi också individuella avvikelser, som till exempel kan orsaka försämrad känslighet för kontraster eller svårigheter att se när det skymmer ute. 

Spegel, spegel på väggen där 

När dina ögon är avlästa tar vi och passar till glasen med hjälp av en annan fantastisk manick. Det är Impressionisten, där vi kan se hur glasögonen sitter på dig. Detta spelar stor roll vid tillverkningen av specialdesignade glas. De viktigaste måtten samlas in med ett 3D-videocentreringssystem. Du behöver bara titta in i en Impressionistens spegel. Dina ögon fotograferas från två olika håll av två kameror. Med utgångspunkt från dessa bilder utförs en exakt mätning av ditt ansikte kombinerat med de utvalda bågarna. Dessutom mäts dina pupillers avstånd och dina pupillers diameter.

Utifrån all denna information skapas ett ”facit” för dina ögon, som används vid tillverkningen av glasen till dina glasögon. Sammantaget används detta underlag för att skapa glasögon som utnyttjar din synpotential maximalt! Du kommer att kunna se mycket bättre på olika avstånd. Nära, då du läser tidningen. En bit bort, när du tittar på tv. Och på längre avstånd, då du kör bil. 

Hur blir man bäst som optiker?

Att bli bäst på någonting är en ständig resa, och det kräver både tid och ansträngning. Genom att kombinera utbildning, erfarenhet, tekniska färdigheter och personliga egenskaper kan man bygga en framgångsrik karriär som optiker. Att bli den bästa optikern i Uppsala, innebär att man behöver kombinera flera strategier och egenskaper. Här är några steg som har hjälpt oss i vår ambition att bli bäst inom vårt område:

  • Utbildning och kompetensutveckling. Vi har fortlöpande vidareutbildat oss på teknik och produkter.
  • Praktisk erfarenhet. Med snart 25 år på Rediviva Optik har vi löst synproblem för 1 000-tals kunder.
  • Tekniska färdigheter. Vi behärskar och använder den senaste tekniken inom optometri.
  • Kundvård och kommunikation. Vi kan förklara svåra koncept enkelt för kunden och göra besöket till en positiv upplevelse.
  • Etik och professionalism. Vi upprätthåller höga etiska standarder och professionalism. Detta inkluderar sekretess, respekt för kunder och kolleger samt en ansvarsfull hantering av kundinformation.
  • Fortlöpande självutvärdering. Regelbunden utvärdering av vårt arbete för att identifiera områden där vi kan förbättra oss. Nätverkande. Vi har byggt upp ett starkt nätverk genom att delta i branschevenemang och möta andra optiker och yrkesverksamma inom området. Utbyte av erfarenheter och idéer är ett viktigt sätt att berika vår egen kunskap.
  • Engagemang i fortbildning. På Rediviva går vi kurser och utbildningar som syftar till att öka våra färdigheter och kunskaper. Vi strävar efter att bli experter inom specifika områden inom optometri, som t.ex. avancerad ögonundersökningsteknik.
  • Självständigt lärande. Vi är beredda på att ta initiativ och lära oss på egen hand. Söker ständigt ny information och är nyfikna på att utforska nya områden inom optometri.
  • Passion och dedikation. Ha en passion för ditt arbete och var dedikerad till att bli bättre varje dag

Så vill du se livet bättre genom nya glasögon eller linser? Då är du välkommen till ett team med ambitionen att vara Uppsalas bästa optiker!

BOKA SYNUNDERSÖKNING